Vårt mangeårige medlem Truls Kalland, er død, 82 år gammel. De siste årene slet Truls med sykdom, og det er noen tid siden vi har kunnet glede oss over hans bidrag til medlemsbladet med tekst og bilder fra flyoppvisninger i inn- og utland. Truls hadde sin flyinteresse helt fra barndommen. Hans far var jagerflyger før 2. verdenskrig brøt ut. Truls var en nysgjerrig og uredd eventyrer og globetrotter. Han brukte av fritid og penger til å utforske verden – i bokstavelig forstand, hele verden. Han tok blant annet Hurtigruten opp og ned langs kysten ti ganger, noe som resulterte i bokverket «Hunting for the Light», jakten på Nordlyset. Etter et langt yrkesliv i datateknologiens tjeneste i ulike bransjer, pensjonerte hans seg tidlig på 2000-.tallet, og engasjerte seg da både i Dakota Norway og i Warbirds of Norway der han var medeier i LN-WNB, det lille passasjerflyet Broussard med base på Kjeller. Truls og hans kone Terttu, var med på flere av Dakota Noways arrangementer og turer til inn- og utland, og han forsynte vårt medlemsmagasin med innholdsrike reportasjer fra flystevner og andre begivenheter. Truls la mye energi i å være oppdatert på siste nytt i kamerateknikk, noe han visste å utnytte til å ta gode bilder. Han laget en rekke flotte fotobøker, men med beskjedne opplag, fra turer og begivenheter han tok del i.

Vi takker for hans engasjement for Dakota Norway. For styret i Dakota Norway, Martin Nilsen