Ung mann i gammel maskin…

Skrevet av Martin Nilsen

FØRSTE FLYTUR: Andreas på fire og et halvt syntes pappa Joakims fang var tryggere enn å sitte på kneet til Helge Hem og ratte Dakotaen, slik han fikk tilbud om. FOTO: Martin Nilsen

Vi lar Andreas Hovde (4,5 år) sette ansikt på årets sesongåpning i Dakota Norway. Andreas var på sin første flytur noensinne sammen med pappa  Joakim, og hadde allerede for flere uker siden tatt frem flydressen som pappa hadde kjøpt på Royal Air Force Museum på Hendon for et par år siden.

Søndag 12. mai – sesongåpningen – ble en tålmodighetsprøve for unge og eldre ettersom regn- og tåkeskyene hang lavt nedpå Torp fra morgenkvisten av.

JUBILEUM: Dakotaens 70 år ble feiret med kake til samtlige fremmøtte. Tore Hansen deler broderlig ut. FOTO: Martin Nilsen

Men medlemmene som hadde møtte opp både for de to fulltegnede langturene, og alminnelig rundtur, holdt tålmodig ut i regnet og lot seg traktere med varme vafler, pølser og varm kaffe som Nina Know, Wenche Nielsen, Randi Andersen og Anne Helgesen uten hvile sto på og solgte på terassen foran Dakota Terminal.

Etter hvert kom også den bestilte 70 års bløtekaken frem med et flott bilde av Dakoaten i blå marsipan sentralt plassert på kakelokket. Tore Hansen porsjonerte ut hele 99 stykker av denne kaken som egentlig var beregnet for 60 personer, så her kan han nesten måle seg med en viss mann som før har mettet mange med lite.

SPENNENDE: Harvarden hadde også tre turer søndag. FOTO: Martin Nilsen

Værvarslet var dystert, men det var bare noen få som ga opp og dro hjem, og klokken 14.10 kunne årets første tur endelig ta  av. Den var planlagt inn Oslofjorden, men været tvang frem en ruteendring nedover Sørlandet til Kragerø i stedet. Så ble det en ordinær rundflyging og den siste langturen kunne gå  til Oslo som planlagt. Helge Hem og Morten Andreassen styrte Dakotaen klar av regnbygene og Thore Virik hadde tre turer med Harvard parallelt, to som eskorte for Dak-en, mens den tredje turen var en ung dame som bare ville ha aerobatics for alle pengene. Det fikk hun, og var strålende fornøyd.

FØRSTE AVGANG: Endelig klarnet været opp og Dakotaen kunne få luft under vingene. FOTO: Martin Nilsen

BESØKTE RYGGE: En low pass over Rygge på vei fra Oslo, ble det osgå tid til. FOTO: Martin Nilsen

NÆRKONTAKT: Kameraer og mobiler var flittig i bruk ombord i Dakotaen mens Thore Virik og Harvard hang på som en klegg. FOTO: Martin Nilsen.