PR-kuppet

OH WHAT A BEATIFUL MORNING: Gammel maskin ikledt unge damer. FOTO: Martin Nilsen

Tekst og foto: Martin Nilsen

LEE-ON-SOLENT: LN-WND tiltrakk seg meget stor oppmerksomshet mens maskinen sto på flyplassen Deadlus i Lee-on-Solent i England mandag, tirsdag og onsdag. De lokale arrangørene av Daks over Normandy på den engelske siden hadde i samarbeid med Lee Flying Association, sørget for at mye skjedde rundt flyene.

Som vi kjenner fra Duxford, er den en rekke grupper med amatørskuespillere som kler seg opp i tidsriktige uniformer iog sivile klær og lager en historisk ramme rundt flyene.

VELKOMMEN OMBORD: Feiende flotte damer i døra. FOTO: Martin Nilsen

Virkelig ståhei, ble det at sjefsfotografen kom trekkene med tre smekre damer (som også kunne synge, så det holdt… ! ) i flyvertinneuniformer fra 40-tallet.

De entret først døren i Dakotaen, siden ble vinger og motorer og i det hele tatt hele flyet tatt i bruk for de flotte posørene som i solskinnet levrte varene. De var som det heter på engelsk «all over the place». De registrerte fotografene på stedet som alle var iført vester fra arrangørene, vrimlet i et antall av 43 rundt vår maskin og modellene som ga til beste flerstemt sang fra vingekanten og døråpningen. Til slutt sjekket de boardingkart på «ombordstigende passasjerer».

Alt mens det var folkeromt rundt de øvrige syv maksinene på taxeveien.

Så er det bare å lete seg frem i britiske – og kanskje noen andre – magasiner og se hva utfallet ble.

Vi kan i hvert fall slå fast at det var stortartet PR.

TREKKPLASTER: Kanskje en ny trend i vår markedsføring, dette ? FOTO: Martin Nilsen

KLAR TIL AVGANG: De slet litt med trange skjørt og vår bratte trapp, men, men... FOTO: Martin Nilsen

NYTT MANNSKAP: Helge Hem, Thorbjørn Larsen og John Wiese ser me r fornøyd ut med sitt nye mannskap enn det eksisterende. FOTO: Martin Nilsen

RISIKOSPORT: Helge Hem hjelper dame i himmelhøye heler, galant ut på vingen. FOTO Martin Nilsen

PHOTO-SESSION: Meget stor interesse fra foto-flokken på 43 som holdt damene i ånde en drøy alvtime rundt Dakotaen. FOTO: Martin Nilsen