Hektet på gamle fly!

Tekst og bilder: Martin Nilsen

FLY MED DAMETEKKE: Morten Andreassen trekker damer med Harvarden, her er det Gro Wickmann (t.v.) som har hatt årets andre Harvardtur mens hun ser flyet klargjøres for en tur med Merete Degerstrøm (i forgrunnen). Foto: MARTIN NILSEN

Gro Wickmann (52) fra Larvik er en dame utenom det vanlige. Heldigvis.

Hun er nå hektet fullstendig på å fly gamle maskiner, og har på de to siste sesongene seks turer i Dakota og fire i Harvard.Vi møtte en opprømt Gro etter at hun hadde fløyet med Morten Andreassen i Harvard onsdag 24. juli, og i formasjon med Dakotaen.

Egenltig hadde jeg veldig høydeskrekk, men gikk et tandemhopp som gave, og det kurerte høydeskrekken fullstendig, forteller Gro. I fjor ble det noen turer i Dakota, men hun skjønte fort at hun ville ha mer sprell i lufta enn det som kan tilbys ombord i den store maskinen.

NÆRKONTAKT: Gro vil gjerne sitte nær og føle lyden fra Harvarden på nært hold mens maskinen startes opp for en ny tur. Foto: MARTIN NILSEN

Da var Harvard svaret, og etter to turer mede Thore Virik i fjor, har hun fulgt opp med to turer med Morten Andreassen i samme flyet i år.

Og jeg kommer tilbake, bedyrer hun, og syntes hun får mye mer igjen for pengene ved å fly på denne måten enn å settes seg på en chartermaskin til Syden og legge seg i sola.

Det er utrolig morsom å fly lavt med fly, sier Gro, og med lavt mener hun de 330 meterne Dakota og Harvard vanligvis flyes i.En får virkelig følelsen av å fly.

Og, legger hun til, – en skal jo ha det litt motor her i verden.