Høstens vakreste eventyr!

HISTORISK MARKERING:Forsvarets markering av 100 År med norsk militær luftfart har gitt Dakota Norway mye flyging denne sesongen. Og flyet er vist frem i den dekoren de første Norske Dakotaene bar i 1945. Foto: MARTIN NILSEN

Tekst: Martin Nilsen

Dakotaen’s dag startet med en Oslo-rundtur med Dakota og Harvard i formasjon. Denne turen var på forhånd utsolgt til siste sete via hjemmesiden.

OVER OSLO: AT-6D Harvard over Oslo en klar søndagsmorgen. Foto: TRULS KALLAND

Stig Rune Håvardstun og Bård Løken tok Dakotaen nordover mot Oslo, mens Thore Virik fulgte med i Harvard.

En runde over hovedstaden ga nok mange hovedstadsboere et flott gjensyn med flyene de så over byen under den store jubileums-markeringen lørdag 1. september.

Deretter gikk turen sydover via Drøbak, Ski og mot Rygge der en nydelig low pass ble levert før kursen gikk mot Fredrikstad og vestover mot Torp igjen.

LOW APPRAOCH: Low Pass på Rygge ble hilst vel møtt fra tårnets side, men det var neppe mange tilskuere. Foto: TRULS KALLAND

Etter denne langturen ble det tre ordinære rundflyginger, og i alt var det 76 medlemmer som benyttet den flotte høstdagen til en tur i klart vært.

FJELLTUR: Gaustadtoppen, så vidt synlig i gråværet som kom inn fra sydvest. Foto: TRULS KALLAND

12 medlemmer fra Sindal Flyveklub ved Skagen i Danmark besøkte oss i tre fly og mens medlemmene fløy Dakota overrasket Tore Hansen klubbens formann Jens Kongsbak med en tur i Harvard. En vilt begeistret dansk gjest sendte e-mail mandag morgen og tok der med at han vel ennå på det tidspunktet ikke hadde landet – rent mentalt – etter Thores aerobatic over Torp.

Det skyet noe til utover ettermiddagen, så den avsluttende turen for Stiftelsens mest trofaste slitere som har stått på gjennom sesongen, ble foretatt med noe redusert sikt til reisemålet, Gaustadtoppen.

 

EN TROFAST GJENG: Slitne, men meget fornøyde var Dakotaens to piloter og mange bakkemannskap etter sesongens siste dag. Foto: TRULS KALLAND