Dakota Norways DC 3 fra 1942 er på vingene igjen. Mange har sett og hørt flyet den siste tiden ettersom det har vært foretatt tekniske prøveflygninger og fornyelse av pilotenes sertifikater.

 

Flyet har stått på bakken mer eller mindre fem sesonger. Sesongen 2019 ble avbrutt av et teknisk problem som det tok lang tid å utbedre.

Så i 2020, kom Corona-pandemien som hindret flyging i 2020 og 2021.

I 2022 oppsto et nytt teknisk problem av en så spesiell karakter at det har gått vinter og vår – bokstavelig talt – før man fant feilen. I tillegg var det et uhell på bakken med en skade på høyderoret, også det en tidkrevende og kostbar affære å utbedre.

Nå er flyet klart for ordinær drift igjen. Halvtimes-turene over Vestfold kan gjenopptas på en tid av året da vi vanligvis setter flyet i hangaren for vinteren. 

Ettersom så mye flytid har gått tapt, velger Dakota Norway å invitere til rundflygninger høsten 2023 på dagtid på lørdager og søndager, ikke på ettermiddager som man før har gjort. Men som før med værforbehold.

De første turene blir lørdag 7. oktober og søndag 8. oktober med fremmøte på Torps gamle, militære område på østsiden av rullebanen senest klokken 12.00.

Den første flygingen blir ca kl 13, og antall turer avhenger av oppslutningen.

Du finner Dakota-hangaren slik:

Ta av i kryss nr 40 på E18. Du kommer da gjennom to rundkjøringer: Følg Tassebekkveien rett østover ca 2400 meter. Du kommer til en liten bakketopp hvor det står flere skilt, blant annet «Dakota hangar». Her går Bredholtveien inn mot høyre. Følg den til du kommer til en bom. Når det er Dakotaflyginger vil bommen være åpen. Ta så andre vei til høyre etter bommen, og du er fremme ved hangaren etter 200 meter.

GPS-adresse er: Bredholtveien 220, 3160 Stokke.

OBS: Vi flyr IKKE fra Dakota-terminalen på Torps vestside der flygingene har vært ledet fra tidligere år.

Ytterligere informasjon på Dakota Norways hjemmeside:

 

dakotanorway.no