Randi Kristine Andersen (63) omkom i den tragiske husbrannen i Larvik i morgentimene 17. mai.

Randi kom i 2003 med som et engasjert medlem i Dakota Norway som eier og drifter et DC-3-fly fra 1942. De første bidragene hennes var ikke så synlige (men ikke desto mindre viktige) som mye av hennes senere innsats skulle være.

Fra sitt arbeidssted i spedisjonsbransjen sørget hun for at vi fikk gunstige avtaler i de mange situasjonene da vi måtte sende flymotorer med feil fra Norge til USA, og reparerte motorer tilbake fra USA. Slike operasjoner har kostet dyrt gjennom mange år, og det har gjort et betydelig utslag på stiftelsens økonomi at vi har fått gode betingelser. Lite synlig utad, men likevel meget viktig for resultatet.

Etter hvert tok Randi også over ansvaret for Dakota-shoppen, vår avdeling for T-skjorter, capser, krus og andre remedier som medlemmene har vært flinke til å kjøpe for å støtte arbeidet med å holde flyet i luften. Denne mer synlige delen av Randis innsats har gitt velkomne tilskudd til driften av flyet. Vi er også kjent med at deler av driften av Dak-shoppen finansierte  Randi fra egen lomme.

Med god hjelp av andre i gjengen rundt Dakotaen, var hun også en pådriver for uformelle julebord i hangaren på Torp. 

Hun var med i gjengen av bakke- og kabinmannskaper som bistår pilotene på Dakotaens rundturer eller lengre weekend-reiser. Hennes tiltagende entusiasme for historiske fly, resulterte for noen år siden i at en drøm ble oppfylt: Hun fikk en tur i baksetet på Biltemas jagerfly fra 2. verdenskrig: en North American P-51 D Mustang med Pär Cederqvist bak spaken. Et ønske bare de færreste veteranfly-fans får oppleve.

At Randi nå er borte er et tungt og vondt tap for vårt arbeid videre. Vi sender våre medfølende tanker til hennes familie, og sitter tilbake i takknemlighet for at hun lot oss bruke så mye av hennes fritid.

Helge Hem,

styreleder i Stiftelsen Dakota Norway