EN RESSURS: En ressurs er borte. FOTO: Privat

Bjørn Tore Larsen døde søndag 20. oktober, 75 år gammel.

Han hadde sine siste år slitt med en tiltagende Parkinsons sykdom og sovnet stille inn på Lardal sykehjem der han hadde tilbragte sine siste vel halvannet år.

Bjørn Tore meldte seg inn i Dakota Norway under et flystevne på Geiteryggen i 1994. Snart ble også hans kone Reidun bitt av den samme basillen som mannen, skjønt Bjørn Tore hadde vært flygal siden guttedagene, og var en fast kiosk kunde hver gang bladet «Vi flyr» kom med en ny utgave.

Fra sitt hjem i Lardal møtte Bjørn Tore og Reidun i mange år programmessig opp på onsdagsflygingene, og gikk snart inn i arbeidet med booking av turer og Dak-shop, det siste et viktig bidrag til å styrke økonomien i Dakota Norway gjennom salg av rekvisitter. Et fast innslag var også en stor langpanne med Reiduns velsmakende eplekake som ble stilt til bakkemannskapenes grådige rådighet.

Bjørn Tore og Reidun deltok gjennom mange år på mange av Dakotaens turer i inn- og utland, og deltok lenge i vask og stell av flyet både utenpå og ombord.

Sitt arbeid hadde Bjørn Tore gjennom 32 år på Farris i Larvik.

De siste årene som har vært preget av sykdom har Bjørn Tore hatt stor glede av flyvideoer og -filmer som sønnen Roar har funnet frem på internett. Det ble mange timer på sykehjemmet foran skjermen med spektakulære opptak fra flystevner og aerobatiske krumspring som nettet i vår tid flyter over av. 

Bjørn Tore etterlater seg Reidun, to barn og to barnebarn og Dakota Norway sender våre tanker til hans familie, og takker for et mangeårig bidrag til å holde vår virksomhet gående.

Ivar Berg,

leder

Stiftelsen Dakota Norway