VELKOMMEN HJEM: En flott augustkveld ga en fin-fin ramme rundt Dakotaens hjemkomst fredag kveld.

FOTO: Martin Nilsen

En i flyhistorisk sammenheng symboltung tallrekke er 1903 – men denne gangen handler det ikke om årstallet da brødrene Wright fløy for første gang, men om klokkeslettet 19.03. Da landet LN-WND endelig på Torp igjen etter å ha stått på Duxford i Storbritannia siden 4. juni.

Motorbyttet var utført av vår britiske etter hvert så kjente tekniker Clive Edvards og hans assistent Gordon. Et forsøkt på å hente flyet hjem forrige uke måtte avlyses på grunn av et ekstremt dårlig vær over De britiske øyer og hele Europa. Fredag morgen kunne pilotene Gunnar Arnekleiv , Baard Løken og Trond Hogner, testfly maskinen på Duxford. Det tekniske arbeidet var dermed sjekket, og de kunne sette kursen over Kanalen og mot Norge ved 15-tiden. Klokken 19.03 landet de på Torp etter drøye fire timer i luften, og ble ønsket hjertelig velkommen av mange fra Dakotaens «harde kjerne» som har ventet på å få flyet reparert og hjem til Torp.

BLIDE FJES: Thorbjørn Larsen og John Inge Bacher ønsker pilotene Baard Løken og Trond Hogner velkommen hjem igjen.

FOTO: Martin Nilsen

Dakota Norway håper på noen fine høstuker slik at vi kan ha noe igjen av den avbrutte sesongen. 

GLADE PILOTER: PIlotene Trond Hogner, Baard Løken og Gunnar Arnekleiv har en kjapp gjennomgang av turen etter at maskinen endelig er parkert i hangaren igjen.
FOTO: Martin Nilsen