GAMLE KJENTE: Mange gamle slitere fra 1942 på dette  bildet. FOTO: Martin Nilsen

GAMLE KJENTE: Mange gamle slitere fra 1942 på dette bildet.
FOTO: Martin Nilsen

Det fallt tilfeldigvis sammen med åpningshelgen for Dakota-sesongen at Historiske militære kjøretøyers forening hadde sitt Vestfoldtreff. De valgte å slå leir like vest for hangaren vår helgen 8-10. mai, og det ble et riktig tidsriktig «bilde» å se de mange amerikanske – vesentlig – kjøretøyene fra årene 1942,43 og 44, samt noen nyere omkranse vår egen maskin fra 1942.

20150509_152016_1

OSCARSBORG FESTNING: Eivind Raade legger Dakotaen i sving over Oscarsborg festning slik at passasjerene får et flott skue. FOTO: Lars Gagnum

To rundturer over kulturminner med relevans til 2. verdenskrig ble gjennomført lørdag. Turene startet med formasjonsflyging over stevneområdet med Harvarden på vingen til Dakotaen. Deretter ble kursen satt mot Tjøme, Bolærne, Raudøy, Fredrikstad, Høytorp fort og ut til Oscarsborg festning. Turen ble avsluttet over Horten og en lav overflygning av Jarlsberg flyplass med etterfulgt landing på Torp.

Dakotaen fungerer perfekt etter at teknikerne Svein Devik, Tom L. Nielsen og Olaf Hagen sporty hadde satt private avtaler på vent for å fikse et lite, men vesentlig problem med instrumentene i flyet som oppsto på fredagen.

Sesongens første medlemsflyging kunne dermed skje Lørdag, og med Dakotaens Dag søndag på programmet, sender styret i Stiftelsen Dakota Norway sin varme takk til de tre som stilte opp på kort varsel.

Se fler bilder fra arrangementet her……..

Les om teknikerne som reddet dagen her….