FORMASJONSHOPP: Dakota Norways DC 3 over Utah Beach i Normandie 6. juni, i formasjon med en amerikansk maskin som setter ut en hopper, mens hoppere er klar i døren på det norske flyet. FOTO: Dietmar Schreiber/ air2aircrew.com.

FORMASJONSHOPP: Dakota Norways DC 3 over Utah Beach i Normandie 6. juni, i formasjon med en amerikansk maskin som setter ut en hopper, mens hoppere er klar i døren på det norske flyet.
FOTO: Dietmar Schreiber/ air2aircrew.com.

Søndag formiddag hopper Veteranenes Fallskjermklubb fra Dakota Norways DC 3 fra 1942 over Torp, slik de gjorde over Normandie 6. juni i år som en 70 års markering av D-dagen i 1944. Både flyet og hopperne var med på den historiske markeringen sammen med ni andre Dakotaer og 180 hoppere fra 21 ulike nasjoner. Hoppingen skjer ca kl 11.30.
70 ÅRS MARKERING: En av de norske veteranene, Carsten Hagen, går av i 4000 fots høyde over Normandie. FOTO: Martin Nilsen/Dakota Norway.

70 ÅRS MARKERING: En av de norske veteranene, Carsten Hagen, går av i 4000 fots høyde over Normandie.
FOTO: Martin Nilsen/Dakota Norway.

Dakota Norway avslutter søndag en historisk aktiv sesong. Flyet som for første gang siden 1944 vendte tilbake til Frankrike og invasjonsområdet fra krigens dager denne sommeren, har fløyet rekordmange timer denne sesongen, og aldri tidligere har så mange medlemmer vært med på turene gjennom sesongen. Etter Normandie-turen var Dakotaen også i år på Duxford hvor det ble gitt god respons på besøket og oppvisningen. Sesongen avsluttes søndag med to Oslofjorden rundt-turer, ca kl 10 og kl 14, sammen med «lillebror» AT 6 Harvard fra 1943, en to seters treningsjager. Etter den første Oslo-turen kl 10.00 og fallskjermhopping blir det vanlige rundturer for alle som ønsker fra Dakota Terminal på Torps nordre område. Det blir vafler, pølser, brus og kaffe til å korte ventetiden mellom innslagene eller ventetiden på å få med seg 2014s siste anledning til en flott rundtur over Vestfold i meget publikumsvennlig høyde.