STILL I DØRA: Kjell T. Olsen (I døra) blir sakkyndig speaker på Torp søndag mens Kåre Liane (t.v.) og Oddmar Stenhaug er blant de 15 hopperne. FOTO: Martin Nilsen

Det er klart for sesongavslutning og Dakotaens Dag med 15 hoppere fra Veteranenes fallskjermklubb. Slik markerer vi vår egen veteran som nå rulles i hangaren etter sin sesong nummer 70 i luften denne sommeren.

Det levende leksikon hva angår fallskjerm- og flyhistorie Kjell T. Olsen, blir speaker på Torp søndag. Han skal guide publikum gjennom hoppingen fra bakken, Kjell måtte av helsemessige grunner legge hoppingen på hyllen for noen år siden.

Sammen med Oddmar Stenhaug og Kåre Liaene stilte Kjell på pressemøtet vi hadde på Torp onsdag, det avstedkom fin forhåndssak i Tønsbergs Blad og et langt innslag på TV Vestfold.

GODE HISTORIER: Det ble mange artige tilbakeblikk da Kjell T. Olsen (t.v.) Oddmar Stenhaug og Kåre Liaene var på befaring på Trop onsdag og snakket med Tore Hansen og pilot Baard Løken. FOTO: Martin Nilsen

Det er lagt opp til en tidlig tur Oslo-fjorden rundt med Dakota og Harvard allerede ved 10-tiden. Deretter skal døren monteres av og hopperne blir løftet til 4000 fot ved 12-tiden, før vi gjenopptar alminnelig medlemsflyging. Nesten alle veteranene har skjermer i rødt, hvitt og blått, og det kan bli et spekakluært syn på himmelen. Artig apropos her: Kjell T. Olsen hoppet fra vår maskin allerede i 1976 lenge før Thore og Arne kjøpte den til Norge. Under et fallskjermmesterskap i Finland i 1976 måtte overdommeren selv, Kjell T, Olsen «teste» maskinen og har dermed loggført minst ett hopp fra dagens 70-åring.

Vi sees søndag, folkens.