Sola Airshow 2012

FORMASJONSAVGANG: Dakotaen og Harvarden i formasjonsavgang på Sola! FOTO: Solaairshow.no

Ettermiddag Fredag 8 Juni var det klart for avgang mot Stavanger og Sola. En temmelig grå himmel med regntunge skyer gjorde turen mot Stavanger lettere turbulent.

BESØK PÅ VINGEN: Vi fikk besøk av Kenneth Aarkvisla i Sin Vampire. FOTO: Mette Aarkvisla

Turen ble påbegynt med direkte kurs, men når vi kom til Setesdalen var det ikke lenger mulig å krysse fjellet pga. lavt skydekke mot Vest. Kursen ble lagt mot Kjevik hvor været var noe bedre. Over Setesdalen fikk vi besøk på vingen av en Vampire som også skulle til Sola.

Etter 1 time og 20 minutter var turen tibakelagt og vi kunne parkere Dakotaen ved sisen av Catalinaen og DC-6’ern til Red Bull på flightline.

 

 

 

KLAR FOR DISPLAY: Utsikt fra Dakotaen mot flightline og publikum på lørdag. FOTO: Lars Gagnum

Lørdag begynnte med bra flyvær. Utover ettermiddagen ble det litt lavere skydekke og regnbyger. Dakotaen og Harvarden gjorde et flott display foran et publikum på ca 18000.

Dakoten ble lørdagen fløyet av Thore Virik og Lars Gagnum. Harvarden ble fløyet både i formasjon med DC-3’ern og som solo display av Morten Andreassen.

Mange fra publikum tok turen innom både flyet og Dakota shoppen som ga gode omsetningstall for Dakota Shoppen begge dagene på showet.

HJERTE: Aerostars gjorde et fantastisk show og thegnet hjerte til publikum. FOTO: Lars Gagnum

Søndag var været på arrangørenes side. Solen skinnte fra skyfri himmel og den blå himmelen lagde et vakkert lærret for display flyene.

Dakotaen og Harvarden gjorde igjen et flott Display fløyet av Lars Gagnum og Stig-Rune Håvardstun i DC-3 og Morten Andreassen i Harvarden.

Hjemturen ble en rolig tur direkte til Torp over fjellet i fint vær. Turen ble raskt unnagjort i medvind på 1 time. Takk til alle på Sola for en fantastisk flyhelg!!

Video fra Stavanger Aftenblad av lørdagens oppvisning….

Bilder fra Sola Airshow 2012….

Video og artikkel fra NRK….

FOTO: Solaairshow.no

FOTO: Solaairshow.no

FOTO: Solaairshow.no

FOTO: Solaairshow.no

FOTO: Lars Gagnum

FOTO: Solaairshow.no