Lista Airshow 2011

Etter et velykket arrangement for kreftsyke barn på Torp fredag 29 juni bar det avgårde til Lista for årets airshow arrangert av Warbird Airshow.

FORMASJON: Dakota Norway's DC-3 i flott formasjon med Harvard AT-6G LN-TEX og Harvard AT-6D LN-WNH. Foto: Alf Løvvold

Turen til Lista

Avgang  fra Torp var ved 17 30 tiden. Ombord var det kun 6 av  av Dakota Norway’s harde kjerne og 2 piloter. Inkludert i baggasjen var nesten 500 kg med Dakota Shop.

På tur til Lista ble det endelig litt tid til å hvile etter en lang og begivenhetsrik dag med de kreftsyke barna på Torp. Etter 1 time og 15 minutters flygning i fint vær ble Dakota Norway tatt vel i mot av andre flyentusiaster på Lista. på fredagen ble det hyggelig samvær, mat  og kald drikke i hangaren  på flyplassen.

Showdag 1, Lørdag

Lørdagen var det et strålende vær. Crewet var tidlig på plass for å sette opp telt, shop og gjøre klar Dakotaen for dagens medlems- og demonstrasjonsflygning.

Første tur med nye medlemmer gikk klokken 1100 og gikk kontinuerlig resten av dagen. Mye folk var interessert både i Dakota Norway og effekter i shoppen.  Hele crewet sto på for fullt hele dagen for å holde flyt i turene.

Dakotaen fløy også en demonstrasjons-oppvisning med en flott formasjonsflygning med 2 Harvarder.

Klokken 1700 var det slutt på pågangen og crewet kunne ta en velfortjent hvil. På kvelden ble det middag og et meget velykket sosial sammentreff i hangaren. Til musikk av Vera Lynn og Glenn Miller ble det en sen kveld med mye flyprat.

CREW PÅ PLASS: Venter på været og medlemmene som vil fly Foto: Bjørn Stenerud

Showdag 2, søndag

DAMENE I SHOPPEN: Randi og Nina klare for dagens storsalg. Foto: Bjørn Stenerud

Søndagens begynte med tett tåke som heldigvis lettet i 11 tiden. Dagen ble en kopi av lørdagen med mye arbeid og medlemmer som ville fly med oss.

Retur

Returen ble en flott opplevelse over et sørland badet i sol. Etter returen til Torp ble flyet tømt, rengjordt og taxet til hangaren.

Fasiten på helgen ble 5 rundturer på Torp for Kreftsyke barn, 16 medlemssturer på Lista og en flott omsetning for Dakota Shoppen. Warbird Airshow var rimelig fornøyd med oppmøte med ca 1900 besøkende hver dag.

Takk til alle som har stått på hele helgen!

 

TØFFE PILOTER: Helgens piloter Stein Rugsveen (T.V) og Helge Hem (T.H) gjorde en strålende jobb og fløy 23 trygge turer i helgen! Foto: Håvard Flaatten