Kreftdagen 2011

MORSOM DAG: Godteri og ballonger var spredt utover bordene til barna. Barna storkoste seg ved bordet. Foto: Håvard Flaatten

Nok en gang var det igjen klart for Dakota Norway’s årlige arrangementet for kreftsyke barn. Denne gangen var arrangementet en del av «ferie med mening» arrangert av Støtteforeningen for krefsyke barn.

Forberedelse

Allerede dagen i forveien fra kl 1200 møtte mange av Dakota Norway’s ildskjeler opp for å gjøre klar til drømmedag for barna. Hangaren ble ryddet, gulvet vasket, bord og stoler rigget opp og en nødvendig vask av oppholdsrom og toalett ble foretatt.

Den store dagen

LUNSJ: Det ble servert nygrillede hamburgere og pølser til alle. Foto: Håvard Flaatten

En stor gjeng med spente barn og foreldre ankom Torp i buss kl 0930 på fredag morgen. Etter ankomst fikk deltagerene en varm velkomst og briefing av dagens koordinator, Tore Hansen. Det ble så grillet både hamburgere og pølser til en tidlig lunsj, og med godteri og brus spredt utover alle bordene var alle barna storfornøyde.

 

Så var det tid for litt underholdning før flyprogrammet skulle starte. Første del av underholdningen bestod av en tryllekusner som underholdt barn og voksne med morsomme triks mens Tønsberg fallskjermklubb gjorde seg klar for demonstrasjonshopp fra DC-3.

FALLSKJERM HOPP: En demonstransjon av fallskjermhopp fra Tønsberg fallskjermklubb trollbandt barna. Foto: Tønsberg Fallskjermklubb

Presis klokken 1120 ble alle guidet ut av hangaren og Dakotaen kom over i 5000 fot. Ut av DC-3’ern kom fler fallskjerm-hopperere med farge-røykgranater festet til beina. Sistemann ut hadde et stort Norsk flagg veivende bak seg. Alle hopperene landet trygt på gressplenen foran alle barna. Alle syntes dette var en flott og spennende opplevelse.

 

BAGGASJE BIL MORRO: Gutta fra Widerøe stilte opp og kjørte utallige turer med baggasje-vogna. Foto: Håvard Flaatten

 

I tillegg til fallskjermhopping stilte Widerøes Flyveselskap stuer-avdeling som vanlig villig opp med baggasje-truck og vogn som barna kunne få sitte på med. Gutta fra Widerøe kjørte jevnt og trutt hele dagen og ga seg ikke før arrangementet sluttet på kvelden.

 

 

UTRYKKNING: Sandefjord Lufthavn kom med fulle sirener og demonstrasjon av sin store brannbil

 

Sandefjord Lufthavn kom plutselig og raskt med sitt bidrag. Lufthavnens brannbil kom susende med blålys og sirene til barnas store glede.Her også fikk barna kjøre turer og prøve den kraftige vannkanonen på taket.

 

 

 

Dakota Norway arrangerte flyturer fra rusegropa på Torp. For å komme hit ble det satt opp buss for alle deltagerene fra hangaren. Det ble totalt flydd 5 fulle turer.

TØFFE PILOTER: Dagens piloter Stein Rugsveen (T.V) og Helge Hem (T.H) gjorde en strålende jobb og fløy 5 trygge turer med barna! Foto: Håvard Flaatten

Ved dagens slutt var det igjen samling i Hangaren hvor alle barna fikk en is. Det ble takket for fremmøte og Dakota Norway og alle frivillige fikk en gave som barna selv hadde laget.

Da arrangementet var fredig ved 16 tiden, ble hangaren ryddet, flyet klargjordt igjen for turen til Lista samme kveld….

Dakota Norway ønsker å rette en stor takk til alle som gjorde denne dagen til en opplevelse for de kreftsyke barna med foresatte.

 

TRIVELIG OG TRYGT: Terje Hansen ombord i Dakota Norway's DC-3 gjør turen både morsom og interessant for barna Foto: Håvard Flaatten

Stor takk til:

* Støtteforeningen for kreftsyke barn
* Widerøes Flyveselskap AS
* Sandefjord Lufthavn
* Tønsberg Fallskjermklubb
* Alle frivillige som laget denne dagen for barna!
* Håvard Flaatten for fine bilder