Kampen mot klokka!

Tekst & Foto: Martin Nilsen

DER VAR`N: Tom Loy Nielsen med den ødelagte pakningen som holdt på å velte nok en onsdagsflyging. FOTO: Martin Nilsen

Det ble noen nervepirrende timer i hangaren onsdag ettermiddag etter at en oljelekkasje som var oppdaget i etterkant av magnet-byttet, viste seg å være så stor at den ikke kunne flys med.

En lekk pakning var mistenkt å være feilen, og en slik pakning var på vei mot Torp som spesialpakkelevering, men spørsmålet som hang i luften, var om den ville komme frem i tide for at rundflygingen onsdag kunne gjennomføres.
Det som spøkte i bakgrunnen var at man kanskje måtte kansellere for fjerde onsdag på rad til tross for at maskinen var friskmeldt på hjemmesiden sent tirsdag kveld.
Tom Loy Nielsen, Per Øivind Borgen og Tore Hansen tro til med å demontere «domen», kulen foran på propellen der den ødelagte pakningen var. Samtidig ble motoren grundig rengjort for oljesøl, og etter hvert kom tekniker Harry Andersen for å bidra i arbeidet.

ALT KLART: Motoren ble vasket og klartgjort slik at den nye pakningen kunne "kastes" inn og flygingen kunne starte. Per Øivind Borgen og Tore Hansen fjerner gammel olje. FOTO: Martin Nilsen

Pilotene Morten Andreassen og Stig Rune Håvardstun etterfyllte olje og sjekket drivstoff på flyet slik at alt skulle være klar til å kunne sette på den nye pakningen, og etter det forhåpentligvis starte oppp.

Den ankom litt før 16.30 og etter ti, femten minutters arbeid var den nye pakningen på plass, delene ble montert og sjekket, motorene startet opp – de gikk klokkerent begge to – og medlemsflygingen kunne starte opp med en liten forsinkelse i forhold til oppsatt program.
Det er bare å rette en stor takk til teknikergjengen, og uten forkleinelse for noen, må vi her trekke frem Tom Loy Nielsen som knapt har vært hjemme de siste ukene – han har «bodd» i hangaren og vært til stede for å løse det ene problem etter det andre.
La oss håpe dette var det siste i år.
Fire fulle medlemsturer ble det utover augustkvelden i flott sensommervær.

ENDELIG: Etter en liten forsinkelse var maskinen på vingene igjen. FOTO: Martin Nilsen

STINN BRAKKE: Det var meget godt fremmøte til flygingen onsdag 28. august og det var meget hyggelig å kunne ønske dem velkommen ombord og ikke måtte avlyse denne gangen. FOTO: Martin Nilsen