Jubileumsfest 5. November

OBS: I medlemsbladet nr 1 vår 2016 har det sneket seg inn en feil i Thorbjørn Larsens e-mail, den riktige står nederst i denne saken. Hvis du har meldt deg på etter å ha lest bladet, ber vi deg gjør det på nytt – til riktig adresse. Vi beklager. Festkomiteen.

Du inviteres med dette til Dakota-jubileum 5. november

HISTORISK: LN-WND c/n 11750 of Warbirds of Norway, August 23, 1986, Stockholm. FOTO: DDA-Paul van Eenige)

HISTORISK: LN-WND c/n 11750 of Warbirds of Norway, August 23, 1986, Stockholm. FOTO: DDA-Paul van Eenige)

Lørdag 5. november er det på dagen 30 år siden Stiftelsen Dakota Norway ble etablert. Det feires med en festmiddag på hotel Atlantic i Sandefjord, og alle som ønsker, både medlemmer og andre flyentusiaster inviteres til på være med.

Jubileumsmarkeringen sponses sterkt av Dakota Norway, men vi må likevel ha en egenandel på kr 650,- pr kuvert.
Atlantic hotell har gitt følgende tilbud til de som ønsker å overnatte til dagen etter:
Enkeltrom: kr 960, dobbeltrom: Kr 1120
Etter festmiddag hvor det utvilsomt vil ble mimret litt omkring de 30 årene, blir det dans til tonene fra Tønsberg Storband som er engasjert for å skape en stemning som kan være tidsriktig for en maskin som så dagens lys på 40-tallet.

NEDTEGNET: Historien om hvordan Dakota Norway ble til kan du nå kjøpe mellom to permer i Dak-shopen. Her blar Arne Karlsen Nedrelien i sin egen bok og ser tilbake i historien sammen med operativ sjef Stig Rune Håvardstun. FOTO: Martin Nilsen

NEDTEGNET: Historien om hvordan Dakota Norway ble til kan du nå kjøpe mellom to permer i Dak-shopen. Her blar Arne Karlsen Nedrelien i sin egen bok og ser tilbake i historien sammen med operativ sjef Stig Rune Håvardstun.
FOTO: Martin Nilsen

Som mange sikkert kjenner til kjøpte Arne Karlsen Nedrelien og Thore Virik Dakotaen fra det finske forsvaret i 1985. Det var en omstendelig prosess å få et tidligere militært fly sertifisert som et sivilt luftfartøy i Norge, men det ble omsider ordnet.
Mot slutten av 1986 stiftet de to kjøperne samt Einar Karlsen og Oddvar Andersen den ikke-komersielle Stiftelsen Dakota Norway. Alle stifterne blir naturligvis invitert til 30 års jubileet.

Flyet ble overdratt fra Karlsen Nedrelien og Virik til stiftelsen etter at denne var etablert. De samme personene, samt flere andre, var også aktive i å danne foreningen Warbirds of Norway i det samme tidsrommet, med formålet å ta vare på og helst holde luftdyktige, fly fra krigens dager.

Hele denne historien kan du lese om i Arne Karlsen Nedreliens bok «Dakota Norway – slik den ble til» som ble utgitt i 2015.

FOTO: Thor Egil Andreassen

FOTO: Thor Egil Andreassen

I 2014-sesongen var det over 2000 medlemmer som fløy med, og det betyr at nesten hele medlemsmassen var ombord iløpet av det året.
Stiftelsen Dakota Norway, med uvurderlig hjelp og støtte av venneforeningen, har gjennom de siste årene vært den Dakota-organisasjonen, i hvert fall i Norden, som har loggført et høyt antall turer og flytimer gjennom sesongen.

Dette synes vi det er all grunn til å feire. Bindende påmelding må skje innen 20. juli på sms til:

90749688
med navn, telefon og adresse,
eventuelt på mail til:
thorblar@online.no
Samtidig må kuvertpris for det aktuelle antall gjester ( husk å oppgi betalers navn) betales til konto:
Dakota-jubileum: 1503 76 21622
Det er ingen grunn til å vente til 20.juli – ting går fort i glemmeboka, så meld deg gjerne på i dag.

Hvis man ønsker overnatting må hver enkelt selv bestille dette hos hotel Atlantic på tlf 33428000 – oppgi «Dakota Norway» for å få tilbudsprisen.