Flott dag – selv uten fly

ÅPNER SHOWET: Hoppmester for VFSK, Carsten Hagen i en spektakulær innflytning mot Torp. FOTO: Martin Nilsen

Tekst og fotos: Martin Nilsen

For 23. gang arrangerte Dakota Norway Opplevelsesdag for kreftsyke barn på Torp torsdag 11. juli.  Dagen ble avviklet uten flyet som til vanlig er hovedtrekk-plasteret på disse dagene. Barna og deres foresatte får vanligvis en rundtur i Dakotaen, men denne gangen måtte alle holde seg på bakken.

Ikke riktig alle – de ti siste årene har Veteranenes Fallskjermklubb deltatt på Opplevelsesdagen, og denne gangen kom de som vanlig dalende ned fra 4000 fots høyde, men med utsprang fra et innlånt hoppfly.
Med sponsing og bidrag fra en rekke firmaer og instanser, ble dagen en skikkelig fulltreffer – selv uten fly.

Været viste seg fra sin beste side, og de mange frivillige fra Dakotaens venneforening sørget som vanlig for en rundhåndet servering av mat og drikke.

Like ved Torp
Barnekreftforeningen arrangerer «Ferie med mening», og for tredje året holdes den uke-lange sommerleiren på Gjennestad vidergående skole i Stokke, det er ikke lange kjøreturen fra Torp.

Leirsjef Hege Kristiansen kunne fortelle at skuffelsen ikke var så stor som man kanskje kunne vente over at det ikke ble noen flytur dette året.
Barnekreftforeningen for helseregion Sør-Øst har medlemmer fra ti fylker. Ca 60 barn og voksne var med på årets leir, og i tillegg var det 13 ledere og 14 ungdomsledere som bisto barna.

Ny opplevelse
Kristiansen kunne fortelle at leieren er for barn som er under behandling for kreftsykdom, eller som har blitt ferdig behandlet i løpet av det siste året. Kun to av familiene på årets leir hadde vært med før, så både leiren og dagen på Torp var en ny opplevelse for mange.
Til tross for en hektisk dag med en stor leteaksjon, stilte Politiet opp med to ekvipasjer fra hundetjenesten som demonstrerte politihundenes egenskaper.

Rause gaver
Widerøe og Sandefjord lufthavn sørget for kjøreturer med deicing-b il og brannbil og et velkomment dryss av vann rundt varme små og store kropper.
Etter at de hadde landet samlet fallskjermhopperne inn noen kroner fra hver hopper slikt at Barnekreftforeningen fikk 2600 kroner i tilskudd til sommerleieren. Dakota Norway fikk også en generøs gavesjekk på 5000 kroner til støtte for arrangementet.
De mange øvrige støttespillerne som bidra til å hale i land en fin dag uten fly, var:

Støttespillerne:
Militærhistoriske kjøretøyers forening, Tryllekunstner Daniel Larsen, Grans bryggeri, Meny Hasle, M. Marcussens Eft, Diplom-Is, Østlandsposten, Sandefjords Blad, Gjengangeren, Tønsbergs Blad, Sandefjord Lufthavn, Torp, Politiet, Johansens Turbusser, Larvik, Brødrene Berggren, Fatland, Veteranenes Fallskjermklubb og Anders Jahres humanitære stiftelse.

TOMT FOR FLY: Ikke noe fly, men flygende mennesker, ble deltagerne på «Ferie med mening» fotografert sammen med denne gangen. FOTO: Martin Nilsen

TRYGT NEDSLAG: andingene foregikk like foran hangaren der all deltagrne var samlet. FOTO: Martin Nilsen

AVISNING: En liten gutt får styre strålen – me vann denne gangen – som brukes til avising av fly. FOTO : Martin Nilsen.

KUL BIL: Militærhistoriske kjøretøyers forening hadde en egen jeep tilpasset små passasjerer. FOTO: Martin Nilsen

GODE STØTTESPILLERE: Mange av støttespillerne samlet på ett brett, det militærhistoriske bilene, Widerøe med bagasjetralle og avisningsbil. FOTO: Martin Nilsen

TRYGG: Ev av veteran-veteranene, Stig Bjørneberg, lander foran hangaren. FOTO: Martin Nilsen

ÅPNER SHOWET: Hoppmester for VFSK, Carsten Hagen i en spektakulær innflytning mot Torp. FOTO: Martin Nilsen