Da er vi i gang!

Søndag 13. Mai ble det tradisjon tro arrangert Dakotaen’s dag på Torp. Det var et litt kaldt men flott vår vær over Sandefjord Lufthavn, Torp. Sesongstart var planlagt med en tur over Oslo med våre medlemer kl 1000. Denne turen viste seg å være så populær at det måtte settes opp en ekstra avgang på ettermiddagen. Denne turen ble også fort fulltegnet.

De som var ankommet terminalen tidlig fikk oppleve både Harvard  og Dakotaens ankomst fra «Bernt Balcken Airshow» på Kjevik. Det var også mange som hadde fått med seg damens nye «klesdrakt», nemlig No 20 Air transport Squadron RAF, i forbindelse med Norsk militær luftmakt 100 år.

Mer om det nye fargeskjema her…..

Myndighetspålagt trening

GOD STEMNING: Bra oppmøte og god stemning foran Dakota Terminalen. FOTO: Martin Nilsen

Før noen av de ventende medlemmene kunne komme seg i luften måtte en av stiftelsens kapteiner fly sine myndighetspålagte 3 landinger. Dette ble 3 kjappe landingsrunder til glede for publikum og kameraer. Mange benyttet også muligheten til å handle i Dakota Shoppen som sammen med «vaffelgjengen» selvfølgelig var på plass ved Dakota Terminalen.

 

Tur # 1 over Oslo.

"GEAR UP": Lars Gagum og Stig Rune Håvardstun med full last i avgang mot Oslo. FOTO: Martin Nilsen

Litt forsinket kunne 2 av stiftelsens kapteiner, Stig Rune Håvardstun og Lars Gagnum, gjøre en avgang på bane 18 og sette kursen mot Oslo. Rett etter avgangen fikk Dakotaen eskorte i form av Harvard LN-WNH. Formasjonen fløy over Tønsberg, Horten over mot Filtvedt. Etter Filtvedt fulgte flyene vestsiden av Oslofjorden opp til Asker. Så gikk turen over Bærum og over gamle flyplassen på Fornebu. Oslo fikk en runde fra Nesoddtangen, over Ekebergsletta og mot Holmenkollen. Returen til Torp fulgte formasjonen østsiden av Oslofjorden sydover til Moss og Larkollen.

Besøk av en Vampire!

VETERAN TREFF: Besøk av Vampire mellom Larkollen og Slagentangen. FOTO: Stig Rune Håvardstun

På kryssningen fra Larkollen mot Tønsberg fikk formasjonen besøk av veteran jetjageren Vampire,som var på returflight fra Kjevik til Rygge. Vampiren med callsign «Vamp 04» la seg opp på vingen i noen minutter før den brakk av og satte kursen mor Rygge.

Etter dette flotte møtet var det inn og lande på Sandefjord Lufthavn. Kaptein Lars Gagnum satt DC-3’ern trygt og lett ned på rullebanen på Torp til klapp fra alle 19 medlemmer ombord.

BREAKING OFF": Vampiren bryter ut av formasjon og returnerer til hjemmebase Rygge. Her over Tønsberg. FOTO: Stig Rune Håvardstun

Rundflygning og «Foto-mission»

PHOTO SHIP: AT-6D Harvard ble fløyet i kloss formasjon for å ta de flotte bildene av LN-WND. Foto: Stig Rune Håvardstun

Så var det tid for årets første medlemsflygning over Vestfold. 19 medlemmer ønsket seg en tur i Dakotaen over den vakre skjærgården. Turen gikk som en standard «onsdagsflygning» med kurs for Larvik, Stavern, Vasser, Nøtterøy, Tønsberg og tilbake til Torp. Undervei ble det en liten overraskelse til medlemmene ombord da Harvarden dukket opp på vingen for å ta noen «air to air» bilder av DC-3’ern.

Se bildene fra Harvarden her…

Oslo tur # 2

Oslo tur # 2 ble litt «røffere» enn tur nr. en. Ved avgang hadde det blåst opp ganske kraftig. Turen ble allikevel en stor opplevelse for alle medlemmene. Harvarden var også med på denne turen. Litt mer jobbing ble det på «flight-crewet» under landingen på Torp da vinden var både på tvers og ustabil. Den gamle damen ble allikevel trygt «guidet» ned på rullebane 18 av et av Dakota Norway’s mest erfarne «flight-Crew».

Stiftelsen takker alle som møtte opp og gjorde Dakotaen’s dag til en hyggelig opplevelse for alle!