Bli med å fly i premier- løytnant Dons «fotefar»

1 juni 1912  ble den første flyturen med en nordmann bak spaken i et norsk fly foretatt fra Gannestadjordet i Borre. Den nyutdannede pilot var premierløytnant Hans Fl. Dons, offiser på ubåten «Kobben». 
På dagen 110 år senere, inviterer Dakota Norway alle som måtte ønske å bli med på en flytur i lav høyde i premierløytnantens «fotefar».
Salget av seter åpnes, og nærmere info gis på et åpent, flyhistorisk møte i 
Sjømilitære Samfund i Hortentirsdag 19. april 2022 kl 14.00. 
I disse lokalene møttes ubåtoffiserene 19. april 1912, og tok initiativet til det som ble Norges første flygning.
Turen(e) 1. juni 2022 vil gå fra Torp via Gannestadjordet i Borre, Karljohansvern, flåtestasjonen i Horten, østover Oslofjorden, over Jeløya til Moss, og langs jernbanesporet til Fredrikstad.Slik Dons  navigerte i 1912.Han landet på sletteområdet Øra, men der er det nå industriområde, så Dakotaen vil fortsett tilbake til Torp, en tur på ca 50 minutter.

Prisen blir kr 900 pr. sete. Interessen avgjør antall turer.

De sentrale punktene fra Dons rute blir passert i sving-mønster slik at alle ombord får se de historiske referansepunktene, uansett hvilken side av flyet man sitter på. Ombord i Dakotaen er det dessuten anledning til å bevege seg rundt så lenge «fest-setebelte»-skiltet er avslått. Et besøk i cockpit for å kikke pilotene over skuldrene, hører også med på en ekte Dakota-tur.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.