Ingen Dakotaflygninger i 2021

Det blir ingen rundflygninger med Dakotaen på Torp dette året.

Styret i Stiftelsen Dakota Norway besluttet i et møte lørdag 14. august at flygninger med passasjerer ombord blir umulig med dagens restriksjoner, og i en høyst variabel smitte-situasjon.

  – Vi ønsker at medlemmene skal ha en opplevelse på flyturene med oss, blant annet at de kan bevege seg rundt i flyet og ikke minst frem i cockpiten. Med smitte-restriksjonene som gjelder, blir dette ikke mulig, sier Helge Hem, styreleder i Dakota Norway.

 – Vi beklager dette på det sterkeste, for det er mange spørsmål og henvendelser. Men slik vi alltid har flysikkerhet som første prioritet, må vi nå også legge stor vekt på å følge smittevernreglene.

 – Mange spørsmål dreier seg om gavekort som er solgt i løpet av de siste årene og som har påført en begrenset gyldighet.

 – Gavekort, uansett dato for utstedelse, vil være gyldige i hele 2022 og 2023-sesongene. Vi har et fly som er i god teknisk stand nå, og håper på en lang og god sesong i 2022 når vi forhåpentligvis ser mer normale tilstander i samfunnet, sier Hem.

Inntil vi ser når vi kan starte flygninger igjen, stanses salg av nye gavekort.

Dakotaen vil likevel bli å se og høre på himmelen i august og september ettersom årlige ferdighets-tester for pilotene skal fullføres, slik at pilot-korpset er klart for ny sesong, forhåpentligvis med en tidlig start i 2022.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.