Tilbake i luften

Flygesjef Gunnar Arnekleiv var den første som prøvefløy Dakotaen etter en lang hangar-sesong. I høyresetet sat Morten Andreassen på den første turen.
Fotos: Martin Nilsen

Dakotaen ble fløyet årets teknisk test-tur tirsdag 20. juli. Klokken 12.12 løftet flygesjef Gunnar Arnekleiv flyet av banen på Torp, og gjorde en sjekk av at alle systemer ombord fungerte som de skal. Det gjorde de.


Det ble også gjort et par re-sertifiseringer av piloter, blant annet de tre avgangene og landingene alle Dakota Norways piloter skal gjøre hver sesong før de kan fly med passasjerer.Og når blir det ? Det er det springene spørsmålet vi daglig får mailer, Facebook-spørsmål og telefoner om.Leder Helge Hem ber de som ønsker å fly med oss har enda litt tålmodighet som vi vet vi har bedt mange om i år og dag nå, bokstavelig talt.

Det er fortsatt noen avklaringer som må gjøres med smittevernmyndighetene på grunn av de trange forholdene som er ombord, og særlig hvis passasjerene skal få den vanlige Dakota-opplevelsen med å nye utsikten fra ulike posisjoner og å kikke pilotene over skulderen gjennom korte besøk fremme i cockpiten.Det gjenstår også noen formaliteter i forhold til Luftfartstilsynet før vi kan gjenoppta normal drift.Inntil videre må vi nøye oss med å slå fast at flyet er klar for nye opplevelsesturer når tiden er inne for det.

Torps rullebane kan igjen ta imot «Sølvfuglen». Som en skrev på Facebook etter å ha observert Dakotaen tirsdag: Endelig fullverdig sommer.

Flere piloter må også få sine re-sertifiseringer i tiden som kommer før vi kan tilby rundturer igjen.Følg med på denne hjemmesiden – vi skal oppdatere informasjonen her når vi har noe å meddele.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.