Dakotaen blir å se – og  høre- på himmelen igjen.

RESTRIKSJONER: Dakotaen får  bare noen snar-turer ut av hangaren denne sommeren, og kan ikke fly med medlemmer ombord før smittevernregelen om minst en meter er borte. FOTO: Martin Nilsen

DC-3-flyet som er Dakota Norways sikre bidrag til sommer-stemningen i Vestfold, har vært savnet av mange under Korona-sommeren 2020.Nå blir flyet snart å se og høre på himmelen, men Dakota Norway beklager at dette ikke betyr at de populære rundturene er startet opp igjen.

Smittevernreglene om minst en meters avstand kan ikke overholdes med passasjerer ombord i Dakotaen, og selv om flyet nå er i god teknisk stand etter at enda en motor måtte skiftes i 2019, kan det ikke brukes til flyturene over byer og skjærgård. Ennå.En teknisk prøvetur står på planen om få dager, og deretter skal Dakota Norways ti piloter fornye sine sertifikater og ha sine årlige ferdighetssjekker.Dette er flygninger som kun kan gjøres med de aktuelle pilotene ombord, men det vil i praksis bety at flyet i det minste blir å se – og høre – på sommerhimmelen over Vestfold igjen. 

– Dette er flygninger som må betales med Stiftelsen Dakota Norways hardt anstrengte økonomi. Vi får ingen inntekter nå og jeg anmoder derfor våre støttespillere om å tilgodese Dakota Norway på grasrotandelen hos Norsk Tipping. Det kan bidra til viktige bidrag for oss, sier operativ leder Stig-Rune Håvardstun som er klart til å testfly DC-3-eren med det første.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.