Dakotaens dag søndag blir årets siste mulighet

UT: Carsten Hagen i VFSK forlater Dakotaen over Notodden i september i år. Søndag blir det 14 hoppere i rekke som på meget kort tid forlater «Sølvfuglen» som er blank nok til at hopperne kan speile seg i den. Foto: Martin Nilsen

Det blir årets siste anledning til en tur i Dakotaen på Torp søndag formiddag. Dakotaens dag markerer sesong-avslutning, og for publikum starter det med at Veteranenes fallskjermklubb forlater Dakotaen i ca 4000 fots høyde.

En allerede fulltegnet Oslofjorden-rundt tur tar av kl 10.00, og etter at den er gjennomført, blir det hopping med Veteranenes fallskjermklubb.

De 14 hopperne vil lande like vest for Dakotens klubbhus, et landingssted som vil gi publikum nærkontakt med veteran-hopperne.

Dette skjer ca kl 12.00.

«Batman». VFSKs yngste medlem Johan Bryhni gjør seg klar til å forlate Dakoaten i sin hel-hjelm i Batman-style.
Foto: Martin Nilsen

VFSK vil gjennomføre det de hadde planlagt, men ikke fikk gjort under sommerens D-dag-markering i Normandie – nemlig at 14 hopper forlater flyet på «ett run» det vil si at hele gangen hopper ut iløpet av en overflygning.

Det er en utfordring for hopperne å kunne koordinere slik at alle flyr inn og lander samlet like foran publikum, for det blir stor avstand mellom punktet der førstemann og siste-mann går ut av flyet.

Etter hoppingen blir det ordinære medlemsflyginger med Dakotaen, og de varer så lenge det er interesse for å være med og fly. Det er ingen forhåndspåmelding til disse turene.

Hvis været er godt nok, blir det en fin mulighet for en familiedag på Torp søndag.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.