Velkommen til Dakotaens dag søndag 26. mai

ENDELIG: Morten Andreassen og Baard Løken tok av fra Torp klokken ett minutt på tolv tirsdag, og vi kan nå endelig slå fast at Dakotaen er friskmeldt igjen.
Foto: Martin Nilsen

Klokken 11.59 tirsdag 21. mai, var Dakotaen på vingene igjen etter over ni måneder i hanger. Med nyreparert venstre motor og to nyoverhalt propeller anbefaler vi solbriller når du betrakter dette flyet i luften, skinnende blankt som det nå er.

Og ikke bare utenpå er alt på stell, de to motorene summer og går med grom lyd. Pilotene Morten Andreassen og Baard Løken og flytekniker Svein Devik var alle tre meget fornøyd med resultatet etter å ha fløyet en runde fra Torp mot Drammen og ned over Tjøme igjen som årets prøvetur.
Mange så og hørte det velkjente flyet, et velkomment sommer-minne mange har savnet etter at vi hadde et motorhavari i august 2018.
Etter å ha utsatt sesongåpningen et par ganger, er det nå endelig klart for
Dakotaens Dag
på Torp søndag 26.mai.

Det starter med en times lang Oslofjorden rundt-tur klokken 10 – dette er en tur man må forhåndspåmelde seg, og turen koster 1400 kroner.
Påmelding til Ivar Berg,
tlf 40466296 eller til
ivberg@online.no

Vi åpner for ordinære rundturer fra ca klokken 12.00. Disse 25 minutters turene koster kr 700 fra og med denne sesongen, men krever ingen forhåndspåmelding. Først til mølla-prinsippet gjelder.
Arrangementet finner sted ved Dakota Terminal like ved lufthavnvakta, nord for kontrolltårnet på Torps vestre side. Det er skiltet med små «visningsskilt» fra hovedveien mot Torp.

Ved Dakota-terminalen blir det salg av pølser, vafler, kaffe og brus samt t-skjorter, capser og andre varer som kan promotere Dakota Norway og arbeidet vi driver for å holde Norges eneste, store veteran-passasjerfly i luften. Denne vinteren og våren har veldig mange av Dakotaens ildsjeler jobbet mer og lenger enn vanlig, og at dette arbeidet endelig krones med hell er noe de frivillige virkelig har fortjent.

Første ordinære onsdagsflygning blir 29. mai, mens den neste blir først 19. juni ettersom flyet blir borte i over to uker for å markere 75-årsdagen for invasjonen i Normandie og etter det markerer 70-års-dagen for avslutningen av den gigantiske allierte luftbroen til Berlin

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.