Lyrisk om nydelig sommer-lyd

Trond Westy Kjensli har sendt Dakota Norway denne lille lyriske beskrivelsen av det å plutselig bli «vekket opp» av sommerdvalen av nydelig motorlyd. Hans bidrag gjengis på hjemmesiden vår med Tronds velsignelse:

NÆRE VENNER: Med nære venne på tur til Oslo. FOTO: Martin Nilsen

Bor i barndomshjemmet på Nesodden. Og med vind fra nord er det mye innkommende trafikk til Gardermoen. Som «plystere» seg forbi. Siden jeg jobber, med lyden av jetmotorer rundt meg. Klarer jeg meg utmerket uten denne lyden på fritiden…
Men av og til passerer det noe som er verdt å få med seg. Ettermidaggen/kvelden 28 juni sitter jeg ved kjøkkenbordet, og ser over dagens nyheter på nettet.
Utgangsdøra står oppe, det jeg jo som kjent mildt om dagen. Da motordur i det fjerne vekker ørenes oppmerksomhet. – Endelig, ikke en som plystrer seg til «Moen»… Fortsetter stirringen på nettbrette, men duren tiltar. Tanken slår inn i hue – HER ER DET NOE PÅ GANG! Hvis en kan si at en kropp, som har passert 40 med nok ekstra kilo over belte, spretter opp, napper med seg mobiln, får å forevige øyeblikket. Roper inn i tvstua: -MOR! NÅ MÅ DU KOMME DEG UT! Detta er ikke vanlig…. DER, fra nord nordøst kommer det 2 store og 1 liten. Passerer flott over låvetaket, låven er ikke så flott å se på, men flotte fly, flott lyd. Hjemplassen ligger i en liten dal, som gir noe ekko, som igjen gir kjempemessig lyd. -Ja-ja, det var vel hendelsen for den her sommeren, i småskauen på Nesodden, for i år. De 3 flyene har passet og blitt borte bak «Sefjellåsen» Men nei, en stund senere på kvelden kommer bonusen. Da kommer «damen» fra Torp på en runde til. Nå rett fra Nord, langsetter dalen, fortsetter over «Utenga», og forsvinner bak grantoppene i sør.

TUSEN TAKK FOR EN FIN SOMMERKVELD, TIL DERE PÅ TORP.

Og hils til danskene og!

Mvh Trond

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.