Flygende Starfighter til Torp 26. Juni

KOMMER TIL TORP: Starfighter 637 kommer på overnatting. FOTO: Michael De Boer

Starfighteren med den sivile registreringen LN-STF kommer så vidt vi vet pr. 11.juni til å lande på Torp tirsdag 26. juni.
Flyets eiere, Starfighterens Venner, har vært engasjert av Sola Airshow og Danish Airshow på Aalborg og er pr. 11. juni på vei til 75 års jubileet for den nederlandske 332-skavdronen i Leeuwarden som finner sted torsdag 14. juni.

Dakota Norway skal låne ut hangarplass til Europas eneste flygende Starfighter noen uker i sommer. Eierne har jobbet for å plassere den på Østlandet en stund før den flys nordover til sin hjemmebase i Bodø senere i sommer.

Den foreløpige planen er at flyet kommer til Torp tirsdag 26. juni. Nærmere tidspunkt kunngjøres her på Dakota Norways hjemmeside når vi vet mer.
Men utkikksplattformen på haugen ved Dakota Terminal – nord for Tårnet på Torp, vil være et bra sted å observere flyet luften. Det er ytret ønske om en overflyging før det går inn for landing, men dette er forelpig ikke bekreftet.

Følg med på www.dakotanorway.no. Det er her vi kommer til å ha oppdatert informasjon. Etter ankomst til Trop, blir flyet parkert på flyoppstillingsplassen like nedenfor Dakota Terminal, før det blir tauet i hangaren. Ytterligere flybevegelser med Starfighteren, skal vi komme tilbake til når det måtte bli kjent.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.