Liten tass mot mye grass

Tekst: Martin Nilsen.
STOLT FORMANN: Her poserer en stolt formann på nyvinningen FOTO: Torbjørn Larsen

STOLT FORMANN: Her poserer en stolt formann på nyvinningen FOTO: Torbjørn Larsen

Neida, Dakota Norway er ikke slått til bakken selv om vi har slitt med fly og motor noen uker. Gråtassen som ankom Torp sist fredag er riktignok ikke flybar, men innkjøpt for å slå alt grasset som skyter i været foran hangaren og ikke minst langs taxe-veiene ned til porten og inn til flyplassområdet.

Dette grasset og buskene som reiser seg sammen med grasset, har nå såpass høyt at det kan trur de duktrukkede balanserorene når vi taxer.

Styret har hatt en rask behandling av idéen om å kjøpe en Gråtass som formann Baard kom over hos en Gråtass-entusiast i Holmestrand. Han har ervervet og restaurert flere eksemplarer av den klassiske traktoren som er av fabrikk-merke Massey Ferguson, og som hvert eneste norske småbruk med respekt for seg selv hadde på 50 og 60-tallet.

Vår nye Gråtass er en 54-modell, som selgeren vær svært fornøyd med salget av. Han synes det kler det gamle klenodium at det skal inngå i «stallen» hos en organisasjon som bevarer og forvalter teknologisk  kulturhistorie.

Gunnar Arnekleiv romsterte litt i hukommelsen da Gråtass-kjøpet ble aktuelt og kom på at det på familiegården på Dovre sto stuet bort en knisvslåmaskin som formodentlig kan påmonteres Gråtassen. Denne har Gunnars bror nå generøst donert til Dakota Norway, det eneste vi så langt vet er at den virket da en ble satt bort for 25 år siden…

For de som forventer å se en skjeløyet  liten raring utenfor hangaren, må vi skuffe. Vår traktor har ikke lyskastre som kan brukes som øyne, og vi antar dessuten at Gråtass som konsept er copyright-beskyttet.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.