Tøff treningsdag og teknisk problem.

VINDFULLT: Her må våre piloter jobbe hardt for en bra landing, FOTO: Martin Nilsen

VINDFULLT: Her må våre piloter jobbe hardt for en bra landing. Vindpølsen indikerer god sidevind. FOTO: Martin Nilsen

På selveste frigjøringsdagen 8. Mai  var det klart for at to av våre piloter skulle fly sin trening før årets sesong. For økt flysikkerhet har stiftelsen en bestemmelse på at alle våre piloter skal ha 3 avganger og landinger før vi får fly med medlemmer. Vestfoldværet viste seg fra sin flotteste side med sol fra skyfri himmel. Vinden på Torp var frisk fra Vest, noe som gir sidevind og litt ekstra utfordring for våre piloter.

SIDEVINDSLANDING: Våre piloter fikk øvd på korrekt sidevindsteknikk. FOTO: Martin Nilsen

SIDEVINDSLANDING: Våre piloter fikk øvd på korrekt sidevindsteknikk. FOTO: Martin Nilsen

Dagens crew, Widerøe kapteinene Eivind Raade og Lars Gagnum, er godt vant i operasjoner på vindfulle flyplasser fra kortbanen i Nord Norge. Vinden lå rett på tvers av rullebane 36 med en styrke på 12-20 knop med kast opp i 25. Dakotaen har en sidevindsbegrensning på 17 knop. Avgangen ble utsatt i påvente av litt mindre vind, og etter 30 minutter var middelvinden under sidevindsbegrensingen. Crewet besluttet derfor å gjennomføre trenigen. Avgangen ble gjennomført med piloter i dyp konsentrasjon og ved hjelp av mye rorbruk og diffrensiert motorkraft kunne Dakotaen klatre opp i sitt rette element. Det ble gjordt 3 «touch and go’s» i turbulente og vindfulle forhold hvor Crewet fikk benyttet all sin kunnsksap og erfaring for å bringe Dakotaen trygt tilbake på bakken.

På den fjerde avgangen mistet pilotene indikasjonen på propellerturtallet på høyre motor og måtte derfor avbryte treningen. Teknisk avdeling ble kontaktet og flyet satt tilbake i hangaren for feilretting. Tiden var knapp for å fikse feilen, da flyet hadde oppdrag både Lørdag og sesongstart på Søndag. Teknisk avdelig tok utfordringen og var igang med feilretting 30 minutter etter flyet hadde landet.

Les mer om retting av det tekniske problemet her…..

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.