Pilotene er klare!

SNART KLARE: Sesongen nærmer seg med stormskritt. FOTO: Thor Egil Andreassen

SNART KLARE: Sesongen nærmer seg med stormskritt. FOTO: Thor Egil Andreassen

Lørdag 25 April ble det arrangert «teknisk & operativ refresher» for Dakota Norway’s piloter.

Møtet som ble avholdt i  hangaren har som hensikt å gi stiftelsen piloter en oppdatering på Dakotens tekniske systemer og operative prosedyrer. Møtet ble ledet av Stiftelsen Flygesjef, Stig-Rune Håvardstun.

Etter en gjennomgang av flyets tekniske systemer ble pilotene oppdatert på viktige nye operative prosedyrer. I år som i fjor er det stort fokus på sammarbeid mellom bakkemannskap og flight-crew for å øke flysikkerheten. Nytt av året var at hver pilot måtte forbrede og holde et foredrag om et gitt teknisk emne. God læring både for foredragsholdere og tilhørere.

Dagen ble avsluttet med en praktisk runde i og rundt Dakotaen. Nødutstyr ble gjennomgått, nødutganger åpnet og tetet og  flyets tekniske status ble gjennomgått i detalj. Det som gjenstår før årets sesong er praktisk trening og 3 landinger for hver pilot.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.