Medlemsflyging Onsdag 27. August

SKYER PÅ HORISONTEN?: Motoren som ikke ville stå løpet helt inn. Våre dyktige mekanikere skal nå investigere. FOTO: Lars Gagnum

SKYER PÅ HORISONTEN?: Motoren som ikke ville stå løpet helt inn. Våre dyktige mekanikere skal nå investigere. FOTO: Lars Gagnum

En flott høstdag på Torp. Lett skydekke og lite vind skulle gjøre dagen perfekt for Dakota flyging. Det var det mange som hadde funnet ut at de skulle benytte denne kvelden til. Allerede klokken 1600 var det fullt av forventingsfulle medlemmer på Dakota Terminalen.

Crewet hadde møtt opp tidlig og var klar med nok av olje og fuel for mange turer. Første runde gikk over Tønsberg, Vasser, Stavern, Larvik og inn til Torp. Ombord var en flott og glad gjeng i alle aldere med Downs syndrom. En utrolig opplevelse for oss i crewet og se hvordan det ble satt stor pris på. Det ble mange store smil  da de fikk låne «headset» og sitte i Cockpit på mekaniker setet. Turen ble avsluttet med trampeklapp etter landing og «bamseklemmer» til hele crewet.

Etter dette ble det fløyet 4 medlemsflygninger og en tur opp til Sande området. Siste tur måtte dessverre kanselleres da den venstre motoren har begynnt å oppføre seg dårlig. Den har hatt en lett vibrasjon den siste tiden, men når denne ble merkbart økende på siste turen gjorde pilotene våre en ekstra motorsjekk etter landing. Det viste seg at motoren har en feil som gjør at verdiene på motortesten ligger utenfor det som er forsvarlig å fly med. Det ble derfor raskt tatt en avgjørelse om at siste turen måtte kanselleres. Passasjerene var allerede på plass og fikk en grundig forklaring av våre piloter og fikk selvfølgelig en omvisning ombord før Dakotaen ble takset tilbake i Hangaren.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.