ARRIVING WARBIRD: En C-47 ankommer som en av de 8 Dakotaer som skal markere 70 års jubileet. FOTO: John Richardson

LEE-ON-SOLENT: Den lengste turen i Dakta Norways historie er i gang. Mandag ettermiddag landet maskinen med et mannskap på fem og 14 fallskjermhoppere, som koordinator Kjell T. Olsen til en hjertelig mottakelse på den gamle militære flyplassen Lee-on-Solent på den britiske kanalkysten.

LANGTUR: Om Dakota Norway er på sin hittil lengste tur, har i hvert fall denne maskinen lagt ut på lantur, fra USA. FOTO: Martin Nilsen

Den nyrenoverte amerikanske C 47 som har fløyet hele veien over Atlanteren for å ta del i Daks over Normandy, 70 års markeringen for den allierte invasjonen i 1944, var allerede på plass, og LN-WND hadde ikke mer enn satt på parkeringsbremsene før våre danske venner landet, direkte inn fra Cherbourg i Frankrike.

Les mer og se flotte bilder fra Normandie her…..