Flyklare piloter!

IKKE BARE BARE: Det er ikke bare enkelt å komme seg ut. Det er et krav at alle på kurset kan dette. FOTO: Truls Kalland

Lørdag 26 April ble det arrangert «teknisk & operativ refresher» for Dakota Norway’s piloter. Alle pilotene i stiftelsen var til stede for årets gjennomgang av teknisk og operative temaer.

Møtet som ble avholdt i  hangaren har som hensikt å gi stiftelsen piloter en oppdatering på Dakotens tekniske systemer og operative prosedyrer. Møtet ble ledet av Stiftelsen Flygesjef, Stig-Rune Håvardstun. Stig-Rune fokuserte i år på nødprosedyrer, evakuering, vekt og balanse og bruk av brems

Etter en gjennomgang av flyets tekniske systemer ble pilotene oppdatert på viktige nye operative prosedyrer. I år igjen  er det fokus på sammarbeid mellom bakkemannskap og flight-crew for å øke flysikkerheten. Samtidig er nye prosedyrer fra ATC (Air Traffic Control) innført og briefet.

Dagen ble avsluttet med en praktisk runde i og rundt Dakotaen. Her ble pilotene oppdatert på flyets tekniske status og fikk i år en inngående teknisk gjennomgang av flap-system av stiftelsens Thore Virik. Nå gjenstår testflyging og 3 landinger for hver pilot.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.