Onsdagsflyging 29 August

"BADEKAMERATENE": Jonny Johansen og Rolf Sørensen klar for medlemstur i Dakotaen. FOTO: Stig Rune Håvardstun

Den siste Onsdagsflygingen i August måned endte med 2 fulle turer.

Den første turen ble en stor opplevelse for oss i Dakota Norway. Ombord på denne turen var nemlig 2 veteraner fra 2. Verdenskrig. Disse to spreke veteranene var henholdsvis 91 og 92 år gamle. De hadde fløyet både Catalina og Sunderland, som henholdsvis maskinist og  skytter, fra allierte baser på Island. Gutta gikk under kallenavnet «badekameratene» da de ble skutt ned av en Tysk ubåt utenfor Jan Mayen og ble liggende sammen i det kalde vannet til de ble de reddet av en Britisk Destroyer. Maskinisten som fikk sitte i Cockpit under medlemsturen var meget imponert over den tekniske standarden på vår flymaskin og verdiene han kunne lese av på motorinstrumentene….

Fra krigsdagboken:

Aircraft attack on U-606, aircraft shot down:
Norwegian Catalina Mk.III FP525 (330 Sqdn RAF/Z, pilot Lt C.J.A. Stansburg)

At 11.14 hours, the boat was attacked by the Catalina astern of convoy QP-14 northeast of Jan Mayen Island. The aircraft was hit by AA fire during the attack run and its four depth charges fell wide, causing only minor damage to the boat. Two crewmen of the Catalina had been wounded and one engine and the petrol tanks were hit, so they had to make a forced landing near the convoy. The crew was rescued by HMS Marne.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.