2011 Sesongen på lufta.

FLAGGET TIL TOPPS: Sesongen 2011 er i gang med mange spennende turer på programmet. Her setter Thore Virik ut flagget før taxing til take off.

Like bak tok en Yak 52 av og hengte seg med som fly nummer tre på årets første tur, en planlagt Oslofjorden rundt tur for å markere frigjøringsdagen. 28 kommuner og byer ble overfløyet , men Yak-en måtte brekke av under veis og returnere til Skien med noe mindre drivstoffreserver enn de to øvrige maskinene.

 

 

VIDEO: En gruppe elever ved Idefagskolen i Tønsberg lager en presentasjonsvideo om Dakota Norway som sin eksamensoppgave. De tre gutta var aktivt med på sesongåpningen, og her er det Jørgen som filmer fra baksetet på Harvarden før avgang. En rundtur over Oslofjorden i baksetet hos Morten Andreassen var i hvert fall den artigste ”skoledagen” han har vært med på.

Overflygingene er blitt behørig kommentert fra mange, og ordføreren i Asker sendte takkebrev til Gunnar Arnekleiv. Hun hadde spurt om det var mulig med overflyging av ett av arrangementene i bygden. Tidspunktene passet egentlig ikke med våre planlagte to turer til Oslo, men med litt ufrivillig forskyvning av tiden så falt det seg likevel slik at de tre flyene brummet over Asker akkurat i det det var samling foran bautaen over Max Manus. Det slo tydeligvis godt an.

 

«Det ble en flott markering av dagen i Asker både før kirken ved graven til Manus og ved minnestøtten etter gudstjenesten, og overflyvningen kom da vi var samlet ved graven til Manus rundt 1040, og det satte en helt spesiell spiss på det hele! – Lene Conradi, Ordfører Asker kommune»

Mellom de to Oslo-turene , som begge var utsolgt på forhånd, var det to ordinære rundflygninger. Det var mange konfirmasjoner i Vestfold søndag 8. mai og mange mennesker ute, så vi fikk vist oss godt frem på årets første flydag.

PUBLIKUMSVENNLIG: Det er rengjort og vel tilrettelagt for publikumsplassene sør for Dakota terminal.

Den første ordinære onsdagsflyging blir onsdag 18. mai. Om det var en fin dag med strålende vær og bra omsetning i vaffelbua, ble det likevel en moll-stemt åpning i år.

De to sentrale personene Alf Egil Johannessen og Kristian Helgesen som gikk bort før vi startet sesongen,  var begge dypt savnet med sine  vanlig så muntre replikker.

GRIPENDE: Dakotaen flyr over Sandar kirke under bisettelsen for Kristian Helgesen. Harvarden har brukket ut i en ”missing man” manøver, og synes dessverre ikke på grunn av de store trærne.

 

Fredag 6. mai ble Kristian bisatt fra Sandar kirke. Da  fløy  Dakota og Harvard en «missing man»-formasjon over kirkegården etter at båren var båret ut. Det var en gripende stund som Kristians familie satte stort pris på.

MINNE: Denne teksten til minne om to meget sentrale venner og støttespillere vil stå på Dakotaen denne sesongen.

 

 

 

Etter initiativ fra Stig Rune Håvardstun, er teksten «Til minne om Alf og Kristian» klebet på flyet like ved inngangsdøren. Vi flyr med denne erkjentligheten til to mangeårige, gode støttespillere, denne sesongen.

 

 

 

FORMASJONS TAKEOFF: På vei for å hedre veteranene på den 8 mai over Oslo

 

 

 

Tekst og fotos: Martin Nilsen