70 åringer kaster seg ut fra 70-år gammelt fly

LUFTER SEG: Veteranen Olaf Olsen (på kne) skal lede veteran-hoppingen fra Dakota øndag, her gjør han og Stig Bjørneberg (stående) seg klare i Dakotaen for et utsprang tidligere i år. FOTO: Martin Nilsen

Minst to menn over 70 år kommer til å kaste seg ut av DC 3 Dakota-flyet over Torp kommende søndag. Flyet avslutter nå sin 70. sesong i luften.

Dakota Norway som eier og operere flyet har invitert Veteranenes fallskjermklubb til å hoppe fra det som av mange betegnes som det klassiske flyet for fallskjermhoppere.
Det var fra Dakota-maskinene invasjonsstyrkene kastet seg ut over Normandie i 1944, og nettopp dette flyet, LN WND, deltok i invasjonen som en av mange tusen maskiner i US Army Air Force.
Veteranenes fallskjermklubb er dannet av godt voksne hoppere som har vært sentrale i å bygge opp det sivile fallskjermmiljøet i Norge på 60 og 70-tallet. Men mange av dem har også bakgrunn som militære fallskjermjegere fra de første generasjoner av slike.
VFSK har hoppet over strendene i Normandie som et ledd i et jubileumsarrangement for invasjonen i 1944, og således kan man si at ringen sluttes på Torp søndag.
Det er påmeldt 15 veteraner som alle har fallskjermer i nasjonalfargene. De hopper fra 4000 fot og lander like ved Dakotens klubbhus på Torps vestre side.
Etter hoppingen er det vanlig medlemsflyging med Dakota.

Del med dine venner!Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestShare on RedditEmail this to someonePrint this page
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.